fredag 7 januari 2011

Nyårsefterrätt 2010 (Marängmums med hallongrädde!)

En enkel men mycket god efterrätt som vi åt på Nyårsafton.
Recept: Marängmums med blåbärsgrädde.
Maränger:
2 äggvitor
1 1/2 dl ströscocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 krm salt
Fyllning: 2 dl vispgrädde, 1/2 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker, 200 g blåbär (eller andra bär), citronmeliss
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vispa i socker, bakpulver och salt.
Klicka ut marängen i mazarinformar av papper.
Gör en grop i klicken (för fyllningen)
Sätt in marängerna i ugnen och stäng genast av värmen
Låt marängerna stå och stelna i minst 3 timmar, gärna över natten.

Vispa grädden, blanda ned socker och valfria bär, vi använde hallon men även blåbär mm funkar bra.
Fyll formarna med hallongrädden. garnera med citronmeliss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar