Recept: Marängmums med blåbärsgrädde.
Maränger:
2 äggvitor
1 1/2 dl ströscocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 krm salt
Fyllning: 2 dl vispgrädde, 1/2 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker, 200 g blåbär (eller andra bär), citronmeliss
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vispa i socker, bakpulver och salt.
Klicka ut marängen i mazarinformar av papper.
Gör en grop i klicken (för fyllningen)
Sätt in marängerna i ugnen och stäng genast av värmen
Låt marängerna stå och stelna i minst 3 timmar, gärna över natten.
Vispa grädden, blanda ned socker och valfria bär, vi använde hallon men även blåbär mm funkar bra.
Fyll formarna med hallongrädden. garnera med citronmeliss.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vispa i socker, bakpulver och salt.
Klicka ut marängen i mazarinformar av papper.
Gör en grop i klicken (för fyllningen)
Sätt in marängerna i ugnen och stäng genast av värmen
Låt marängerna stå och stelna i minst 3 timmar, gärna över natten.
Vispa grädden, blanda ned socker och valfria bär, vi använde hallon men även blåbär mm funkar bra.
Fyll formarna med hallongrädden. garnera med citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar